This chapter delves into the relationship between Geographical Indications (GIs) and tourism. It investigates the opportunities and limitations arising from the development of wine tourism in an area that has historically relied on a wine‑based economy: the Prosecco Superiore DOCG in Valdobbiadene Conegliano.
Lo sviluppo del turismo enogastronomico nei territori rurali a tradizione vitivinicola: opportunità e limiti
Chiara Rinaldi
2024-01-01
Abstract
This chapter delves into the relationship between Geographical Indications (GIs) and tourism. It investigates the opportunities and limitations arising from the development of wine tourism in an area that has historically relied on a wine‑based economy: the Prosecco Superiore DOCG in Valdobbiadene Conegliano.File in questo prodotto:
File | Dimensione | Formato | |
---|---|---|---|
Capitolo_Agrifood Lab.pdf
accesso aperto
Tipologia:
Versione dell'editore
Licenza:
Accesso libero (no vincoli)
Dimensione
540.77 kB
Formato
Adobe PDF
|
540.77 kB | Adobe PDF | Visualizza/Apri |
I documenti in ARCA sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.