This chapter delves into the relationship between Geographical Indications (GIs) and tourism. It investigates the opportunities and limitations arising from the development of wine tourism in an area that has historically relied on a wine‑based economy: the Prosecco Superiore DOCG in Valdobbiadene Conegliano.

Lo sviluppo del turismo enogastronomico nei territori rurali a tradizione vitivinicola: opportunità e limiti

Chiara Rinaldi
2024-01-01

Abstract

This chapter delves into the relationship between Geographical Indications (GIs) and tourism. It investigates the opportunities and limitations arising from the development of wine tourism in an area that has historically relied on a wine‑based economy: the Prosecco Superiore DOCG in Valdobbiadene Conegliano.
2024
Traiettorie di sviluppo per le imprese agroalimentari: sfide, management e innovazione
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
Capitolo_Agrifood Lab.pdf

accesso aperto

Tipologia: Versione dell'editore
Licenza: Accesso libero (no vincoli)
Dimensione 540.77 kB
Formato Adobe PDF
540.77 kB Adobe PDF Visualizza/Apri

I documenti in ARCA sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/10278/5084327
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact